Flere av dem innrømmer ifølge VG å ha drukket sprit på kontoret til Høyres stortingsrepresentant Trond Helleland etter middagen, før de gikk opp i salen og stemte.

De åtte politikerne er Hallgeir Langeland (SV), Truls Wickholm (Ap), Irene Johansen (Ap), Synnøve Brenden Klemetsrud (Ap), Øyvind Halleraker (H), Tor Arne Strøm (Ap), Trond Helleland (H) og Jenny Klinge (Sp). De innrømmer å ha drukket enten øl, vin eller akevitt.

Representantene møttes først i komitérommet klokken 18, der det ble servert akevitt til dem som ønsket det. Deretter dro de til restauranten Mr. Hong, hvor det var middag fra klokken 19. Tilbake på Stortinget gikk turen for noen av komitémedlemmene innom Hellelands kontor for mer påfyll.

Frps nestformann Per Sandberg var den eneste av komiteens medlemmer som gikk på talerstolen etter å ha drukket alkohol. Men flere av de andre deltok i voteringen etter å ha drukket. Ingen av politikerne mener de var beruset og at det derfor ikke var problematisk å votere. Flere av dem forsvarer samtidig sin komitékollega Sandberg, og sier de ikke opplevde ham som beruset. (©NTB

Surfer seg til problemer

Nordmenn omfavner internett, men noen ganger blir det for mye av det gode. Mange ser på sin egen bruk av nettet som problematisk, viser ny undersøkelse.

Åtte av ti nordmenn er nå daglig på nettet. 19 prosent bruker fire timer eller mer foran skjermen daglig, viser en undersøkelse fra søketjenesten Kvasir og Eniro Norge.

For noen blir det rett og slett for mye. 13 prosent sier at deres forhold til kjæreste eller ektefelle er blitt negativt påvirket av overdreven nettbruk, skriver Aftenposten.

Enda flere, 16 prosent, sier de har prøvd å redusere tiden de bruker foran datamaskinen. De mest nettavhengige er imidlertid ikke interessert i nettets mangfold. De forklarer ofte sin tidsbruk som knyttet til én bestemt aktivitet, for eksempel dataspilling over internett, pengespill og sex-relaterte aktiviteter.

Av dem som oppgir pengespill som hovedaktivitet, er hele 96 prosent på nettet hver eneste dag, og er dermed nettets aller ivrigste brukere, ifølge målingen.

Selv flertallet som ikke mener nettbruken er blitt problematisk, føler seg sterkt knyttet til universet som åpenbarer seg på dataskjermen. Å være uten tilgang til internett flere dager på rad kan nemlig oppleves som en belastning mener 31 prosent av de spurte.

Undersøkelsen viser videre at 13 prosent sjekker e-posten sin flere ganger i timen, og at den ivrigste gruppen av nettbrukere er i alderen 46-55 år. Unge under 18 år er minst ivrige på å bruke internett, sammen med gruppen over 55 år.