Hamre må også betale Christensen 19,9 millioner kroner.

Hamre er dømt for å ha presset eks-reder Thor Christensen for totalt 28 millioner kroner i perioden fra januar 1993 til januar 1999. 18,6 av disse millionene har Christensen betalt ut. Dommen i Agder lagmannsrett er helt i tråd med aktors påstand.

— Jeg tar dommen som en mann med rak rygg, men jeg er uskyldig. Jeg skjønner ikke hvordan Thor Christensen kan ha samvittighet til å sove om natten etter denne dommen, sier Atle Hamre.

Han har ikke bestemt seg for om dommen skal ankes. Med tårer i øyekroken kommenterte den dømte travtreneren dommen straks retten var hevet.

— Jeg konstaterer at retten ikke har tatt hensyn til et eneste moment vi har lagt fram. Hamre sier han ikke ser noen mulighet til å betale Thor Christensen over 19 millioner kroner.

— Nei, hvordan skal jeg kunne betale. Jeg har ikke 19 kroner en gang, sier han.

Retten mener Hamre har handlet forsettlig og i vinnings hensikt. Utpressingen av den tidligere skipsrederen skal ha pågått fra januar 1993 til februar 1999. Hamre har ifølge dommen satt fram en rekke trusler mot Christensen og til dels også mot hans familie. Han har blant annet truet med å bortføre og skade Christensen og hans familie og også satt fram trusler om drap.

Bortsett fra det første beløpet på en halv million kroner, har Christensen skaffet beløpene i form av kontanter eller som bankremisser. Hamre har innløst remissene, men ikke levert noen av pengene til Christensen.

(NTB)

MÅ I FENGSEL: Travkusk Atle Hamre.
Arkivfoto: Cornelius Poppe / Scanpix