Lange avhør av både den skadde mannen i 25-årsalderen og de fire siktede lørdag førte ikke politiet nærmere noen løsning på saken.

-Vi fortsetter avhørene. Hendelsesforløpet og dermed bakgrunnen for skytingen er fortsatt uklart. Vi vet ikke hvilket land de kommer fra, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen til NTB.

Englevakt

Foruten de tre asylsøkerne er kaféverten siktet for medvirkning til drapsforsøk etter skytingen ved ett-tiden natt til lørdag. Offeret ble brakt til Ullevål universitetssykehus med alvorlige skader i brystet. Tilstanden blir betegnet som stabil, og lørdag hadde han kommet seg såpass at han kunne avhøres.

Abrahamsen mener mannen må ha hatt englevakt. Skuddet gikk tvers gjennom overkroppen uten at vitale organer ble skadet.

Kaféverten og de tre andre meldte seg som vitner, men ble tidlig lørdag morgen siktet i saken.

-Det kom frem så mange uoverensstemmelser i forklaringene deres at vi valgte å sikte dem for medvirkning til drapsforsøk, fremfor å avhøre dem som vitner, opplyser Sindre Flaate ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Våpen ikke funnet

Våpenet er ikke funnet, men det var trolig et håndvåpen som ble brukt, opplyser Abrahamsen. De siktede vil eventuelt bli begjært varetektsfengslet mandag. -Foreløpig opprettholder vi siktelsene, sier Abrahamsen. Det er usikkert hvem og hvor mange som var til stede i kafeen da skuddet ble avfyrt. Politiet mener at de fire siktede i alle fall var til stede foruten den skadde, men det kan også ha vært flere der.

(NTB)