• Jeg har gjort noe dumt, sa den somaliske asylsøkeren som møtte opp på lensmannskontoret på Østre Toten torsdag. Like etter ble en mann funnet døende på et asylmottak.

Politiet var i ferd med å rykke ut til villaen tilknyttet asylmottaket på Lena på Østre Toten etter en voldsmelding da en asylsøker av somalisk opprinnelse meldte seg på lensmannskontoret.

— Jeg har gjort noe dumt, sa han, fortalte politiet på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Bodde på mottaket

Politiet satte de to meldingene i sammenheng. Da de ankom villaen, fant de en mann døende.

— Offeret er ikke identifisert, og heller ikke obdusert, men foreløpige undersøkelser viser at han døde som følge av stikkskader, sier politiinspektør Ketil Myhre.

Den avdøde er i 20-30-årene, og også han er av utenlandsk opprinnelse. Den antatte gjerningsmannen bodde i villaen, men det gjorde ikke offeret.

— Vi har siktet vedkommende for forsettlig drap, sier Myhre.

Ifølge Oppland Arbeiderblad skal det ha vært bråk mellom flere innvandrere, og avisen skriver at det kan ha blitt brukt kniv. Det var flere personer til stede.

Sterkt berørt

Regiondirektør i UDI (Utlendingsdirektoratet) Siv Kjelstrup reiste til mottaket etter drapet. Hun henviser til politiet på spørsmål om hva som har skjedd, men sier følgende til NTB:

— Beboere og personalet er sterkt berørt av det som har skjedd, det blir vi alle. Psykiatrisk sykepleier ble kontaktet med en gang dette skjedde. Mottakspersonalet har handlet raskt og korrekt, og de har tilkalt den hjelpen de kan få, sier Kjelstrup.

Kripos er også koblet inn i saken. Den antatte gjerningsmannen blir avhørt torsdag kveld, og han vil bli fremstilt for varetektsfengsling fredag.