Sp-leder og statsråd Åslaug Haga vil i første omgang være borte fra jobben i en uke.

Statssekretær Inge Bartnes vil i hennes fravær lede det løpende arbeid i departementet og statsråd Odd Roger Enoksen vil som hennes faste stedfortreder ivareta kommunalministerens saker i regjeringen, heter det i en pressemelding fra Kommunal— og regionaldepartementet.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har sendt en hilsen til Haga, der han ønsker henne god bedring.

Ikke innlagt

– Åslaug Haga har vært plaget med høyt blodtrykk over en tid, og er nå blitt sykmeldt. Men hun deltok på store deler av regjeringens budsjettkonferanse, sier statssekretær Guri Størvold (Sp) til NTB. Haga er ikke innlagt på sykehus, men oppholder seg hjemme.

– Det er ingen store arrangementer de nærmeste dagene. Hun skulle ha deltatt på NHOs småting i Bodø onsdag, men det går dessverre ikke, sier Størvold.

Underutvalg

Haga er leder av Senterpartiet og dermed en del av regjeringens såkalte underutvalg, i likhet med statsminister og Ap-leder Jens Stoltenberg og finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen.

Haga har vært innvalgt på Stortinget siden 2001. Hun er født i 1959 i Nes i Akershus og bor nå på Ås.

Til Senterpartiets toppledelse ble hun innvalgt som andre nestleder i 1999, og første nestleder i 2001. Hun tok over som partileder etter Odd Roger Enoksen i 2003.