Stavangeradvokaten var forsvarer for Birgitte Tengs’ fetter, som var tiltalt for drapet på 17 år gamle Tengs i 1995. Fetteren ble frifunnet tre år senere, men ble likevel dømt til å betale erstatning til Birgittes familie.

– Først etter at fetteren fikk en stor erstatning fra menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, ble det åpnet for at en kunne kreve betaling, sier Sjødin til VG.

Sjødin hevder han har vært nær ved å gå konkurs som følge av alt gratisarbeidet i de to sakene. Bare Birgitte-saken har kostet ham rundt 2,5 millioner kroner.

Den andre saken dreier seg om en lastebilsjåfør fra Fitjar i Hordaland, som sju år etter at han ble anmeldt for gjentatte voldtekter av et nært familiemedlem, fikk sin sak henlagt. Beskyldningene skal ha kommet i forbindelse med en diskusjon om hvem som skulle overta familiegården. Denne saken er også brakt inn for menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg,

– Jeg har i årevis vært nødt til å jobbe gratis for klienter som staten har satt i en håpløs situasjon, sier advokaten til VG.