Tre av de omkomne var Amphawan Ann Yensutthi (35) fra Thailand, hennes sønn Nirut Yensutthi (11) og Noor Mohammad Jahandar Khan (33) fra Afghanistan. Alle var bosatt i Hadsel kommune. Den fjerde omkomne var Are Johan Larsen (61), bosatt i Tromsø kommune.

Midtre Hålogaland politidistrikt opplyser til NTB mandag formiddag at politiet ikke har kommet noe lenger i arbeidet med å finne årsaken til båtulykken. Etterforskningen vil fortsette på tirsdag.

Var bekymret

De fire dro ut fra Melbu tidlig skjærtorsdag ettermiddag i en 18,5 fot stor fritidsbåt. De skulle over Hadselfjorden til Fiskebøl, en tur som normalt tar 10-15 minutter. De snakket i mobiltelefon med noen venner og uttrykte bekymring for store bølger da samtalen plutselig ble brutt.

Ifølge lokalbefolkningen skal det ha blåst opp i området på tidspunktet da telefonsamtalen ble brutt, skriver Bladet Vesterålen.

Den 61 år gamle båtføreren skal ha vært godt kjent i området og været var i utgangspunktet godt. Men kastevinden som brått kom fra øst, beskrives som uvanlig sterk.

— Et eller annet skjedde klokken 14.45, men vi vet ikke hva. Ifølge de som snakket med dem på telefon skal de ha indikert at de var redde, opplyste vakthavende redningsleder Frode Iversen til NTB på fredag.

Funnet fredag

De ble meldt savnet sent på kvelden skjærtorsdag, men ble ikke funnet før fredag formiddag. Alle fire hadde flytevester på seg da de ble funnet omkommet med en drøy times mellomrom.

Båten ble ikke funnet under leteaksjonen, men det ble funnet noen gjenstander drivende som muligens kunne stamme fra den.

Ett av de spørsmålene politiet ønsker svar på, er hvorfor de fire ikke ble meldt savnet før seks timer etter mobilsamtalen ble brutt.