Over hele Europa fortsetter de arktiske tilstandene med sterk kulde og snøvær. Hele Tyskland ligger nå under et teppe med snø, og det ventes mer i dagene som kommer. I Leipzig er det 29 centimeter, og i Berlin 27 centimeter.

Vinterstormen i Nord-Tyskland, som har fått navnet Daisy i Tyskland, ventes å forflytte seg sørover i Europa mandag og tirsdag med store snømengder og sterk vind.

På den tyske østersjøkysten ble det erklært unntakstilstand søndag. Mange landsbyer er isolert, skoler er stengt i delstaten Mecklenburg-Vorpommern, og i Schleswig-Holstein trues lavtliggende områder av flom etter at det ble oppdaget sprekker i diker. I Flensburg og Travemünde er det allerede oversvømmelser.

På øya Fehmarn er 5.000 mennesker isolert på grunn av snøstormen, og på motorveien A20 ble flere hundre bilister sittende fast i snødriver som var opp til to meter høye etter at trailere skled og endte på tvers av veibanen.

Flyplasser lammet

Over hele Europa er flytrafikken rammet av snøværet. Flyplassen i Genève ble stengt søndag på en av de travleste turistweekendene i året.

Tusener av passasjerer måtte vente i timevis mens rullebanene ble ryddet, og flyplassmyndighetene sier de ikke har sett så mye snø siden 1985.

Så mange som 100.000 britiske, tyske og andre turister bruker Genève for å reise til franske og sveitsiske skisteder på alpinferie.

I Frankfurt ble over 100 flyavganger kansellert søndag og 225 lørdag, og i Lyon i Frankrike ble 800 mennesker sittende fast på flyplassen over natten på grunn av avlyste flyavganger. På Heathrow ble 80 avganger kansellert.

Tog fast i snøen

Også togtrafikken ble rammet. Deutsche Bahn opplyser at flere passasjertog ble sittende fast i snødriver, 44 mennesker måtte reddes ut av togene. En rekke togavganger i Nord-Tyskland ble kansellert.

Eurostar-toget gjennom tunnelen til Storbritannia går med redusert kapasitet mandag, og reisende blir oppfordret til å vente til en annen dag med å reise.

Vinterværet har ført til flere tusen bilulykker i Tyskland de siste dagene. Bare i Nordrhein-Westfalen var det 1.100 ulykker på glatte vinterveier lørdag og søndag formiddag, og i Baden-Württemberg var det 900 fra fredag til søndag.

Uten strøm

I Nederland var 100.000 mennesker uten strøm i flere timer i området rundt byene Haarlem og Leiden, og i Polen mistet 80.000 mennesker strømmen etter at snø ødela kraftledninger.

I Napoli i Italia våknet innbyggerne søndag til et uvanlig syn: vulkanen Vesuv nesten helt dekket av snø, og i Polen måtte et kjøpesenter i byen Leszno evakueres da taket begynte å gi etter under halvannen meter snø.

I Storbritannia fortsetter også sprengkulda i et land som ikke er utstyrt til å takle så mye snø og is på veier, jernbaner og rullebaner.

I Kent i det sørøstlige England er hæren satt inn for å levere mat til områder som er isolert på grunn av snømengdene.

Frost i Florida

Også i de sørlige delene av USA er det uvanlig vintervær med kuldegrader i stedet for sol og mildt vintervær i Florida. Så kaldt har det ikke vært i Florida på 30 år.

I Miami var temperaturen helt nede i 1,6 grader søndag, så vidt over null. Men i innlandet er det allerede registrert kuldegrader, og sitrusfarmerne er i hektisk aktivitet for å prøve å berge appelsin— og sitronhøsten fra frosten.

Utenfor Atlanta i Georgia mistet to gutter på 13 og 15 år livet da de gikk gjennom isen på et vann de lekte på.