Resten av det kongelige følget stilte på kaia i Ravnkloa klokka 10.15, noen litt slitne etter nattens festligheter.

Kongeparet kom først i A-2 og ble mottatt av ordfører Liv Sandven, deretter fulgte bussen fra kongeskipet med blant andre kronprinsparet, og til slutten bussen med ungdommene fra Royal Garden.

Med i følget var også prinsesse Madeleine og prins Carl Philip som ankom bryllupsbyen seint torsdag kveld. Også brudgommens nærmeste familie var med på utflukten.

Fargeløst

Det var ikke mange sprelske farger å se blant de kongelige gjestene på utflukten til Munkholmen fredag formiddag. Beige og grå toner gikk igjen blant kvinnenes antrekk, mens mennene varierte fra mørk dress til bukse og jakke. Mest sprelsk i fargevalget var kronprins Willem-Alexander med dyprøde fritidsbukser.

Dronningen hadde valgt en beige buksedress i ull, mens kronprinsessen, som for sikkerhets skyld kom på krykker, hadde på seg blå bukser, offwhite genser og jakke i samme farge. Hun var trolig den som gledet seg mest over at det ikke var solskinn over bryllupsbyen fredag. Tropevarmen som har vært de siste dagene, er også borte.

Kyss og klem

Mens de fleste av den eldre garde valgte å gå innendørs på båten som skulle frakte dem til Munkholmen, oppholdt en del av de unge seg på bakdekket. Her ble det mye kyss, klapp og klem — og takk for i går - før de benket seg for sightseeingturen på Trondheimsfjorden.

(NTB)