Nyttårsbarnet ble en stor liten jente som veide hele 4.954 gram og var 55 centimeter lang.

Mor Marta Osdal fra Oslo ble lagt inn på sykehuset allerede natt til nyttårsaften, men det gikk nesten et døgn før barnet kom.

– Det varte en stund fra vannet gikk til fødselen kom ordentlig i gang. Men jeg hadde termin 1. januar, så jeg var jo forberedt på at det kunne skje da, sier den nybakte moren til NTB.

Hun hadde ikke noe nyttårsbarn i tankene før jenta var født og hun fikk vite tidspunktet.

– Jeg håpet at det ville bli et 07-barn. Da er hun ikke så liten når hun begynner på skolen. Hun blir nå uansett den eldste i klassen, smiler mor.

Nyttårsbarn nummer to ble en rogalending. Gutten kom som en rakett og åpnet øynene ni minutter inn i det nye året på Stavanger universitetssjukehus.

Det tredje nyttårsbarnet kom ett minutt senere og ble årets første fødsel i Østfold. Ti minutter ut i det nye året fikk Anita Johansen og Øyvind Pettersen fra Hvaler en velskapt liten datter. Jenta, som kom til verden på fødeavdelingen B2 ved sykehuset i Fredrikstad, veide 3.675 gram.

Nummer fire i rekken ble født på St. Olavs hospital i Trondheim 23 minutter over midnatt. Mor May Britt Granhus fikk ei jente som skal hete Silje, ifølge adressa.no. Jenta veide 4.010 gram og var 51 centimeter lang.

«Bebi»

På barselavdelingen på Ullevål universitetssykehus ser far Martin Karlsen storøyd på det sist ankomne familiemedlemmet. Hun sover rolig i den vesle trillesengen sin, rund i ansiktet og med mye mørkt hår på hodet.

– Har barnet fått noe navn ennå?

– Nei, vi har ikke helt bestemt oss, så vi kaller henne foreløpig bare «Bebi» sier mor Marta. Men siden begge foreldrene og storesøster Margrete har navn som begynner med M, blir det kanskje et navn med samme forbokstav for den nyfødte, tenker vi. Men foreldrene smiler bare lurt.

Margrete på fire og et halvt år har gledet seg til å få søsken, og aller helst ville hun ha en lillesøster.

Rakettene venter

– Jeg var hos bestemor og bestefar i går. Jeg ventet spent, og jeg fikk se nyttårsrakettene også, forteller 4-åringen.

Far har fortsatt sine nyttårsraketter liggende på hylla hjemme. Dem skal han og datteren sende opp mandag kveld for å feire familieforøkelsen.

Mor forteller at hennes første barn veide 3.200 gram ved fødselen, så det var en uventet stor plugg som kom til verden 1. nyttårsdag.

Fødeavdelingen på Ullevål er landets største med nesten 6.500 fødsler årlig. Godt og vel 11 prosent av de omkring 57.000 barna som fødes her i landet hvert år kommer til verden på dette sykehuset.

FØRST UTE: Årets nyttårsbarn ble født på Ullevål universitetssykehus 5 minutter inn i det nye året.Den lille jenta veide 4.954 gram og var 55 centimeter lang.
Poppe, Cornelius