Prisen skal deles ut til en person i Norge som har inspirert det norske folk til å ferdes i fri natur og i fjellet.

Fire kandidater er plukket ut og juryen vil ha den endelige prisvinneren klar når prisen deles ut 14. juli under Norsk Fjellfestival i Romsdalen.

De fire kandidatene er: Ski-esset og friluftsmannen Vegard Ulvang, professor og fjellklatrer Arne Næss sr., mangeårig fjellfører i Jotunheimen Lena Fauske og forfatteren av en rekke bøker om norske fjell og naturområder, Leif Ryvarden..

–Vi synes det er et fint tiltak å hedre en person som kan være et forbilde og sette søkelyset på friluftsliv i fjellet, sier juryformann Stein P. Aasheim fra Norsk fjellfestival til NTB. Generalsekretær Anne Mari Aamelfot Hjelle i Den Norske Turistforening er helt enig og forventer en masse mennesker til årets Fjellfestival.

I statuttene for tildelingen står det at Årets Fjellgeit skal gis til den personen som på en naturlig og naturvennlig måte har profilert fjell og friluftsliv. Personens aktivitet har bidratt til å fokusere på betydningen av å bevare naturen og øke folks interesse for ferdsel i fri natur.

Multikunstner Arne Nøst har utformet en statuett som vinneren vil bli overrakt. Statuetten, som er ment å henge på en vegg, forestiller en person som klatrer, men kan også tolkes som et geitehode, forteller kunstneren.

NTB