Mannen er i 35-årsalderen og ble fraktet til St. Olavs hospital straks etter eksplosjonen. Han har fått alvorlige brannskader, og tilstanden betegnes som meget alvorlig og kritisk, opplyser sykehuset til NTB.

Elleve på jobb Til sammen fem personer ble skadd da det smalt rett etter 20-tiden onsdag kveld. De fire andre arbeiderne ble brakt til Orkdal Sanitetsforenings Sjukehus, men tre av dem ble utskrevet senere onsdag kveld.

— En mann er fortsatt igjen på sykehuset. Han har også brannskader, men er ikke livstruende skadd, sier verksdirektør Alf Tore Haug til NTB.

Til sammen jobber det 120 personer i silisiumfabrikken ved Orkdal. Produksjonen går døgnet rundt ved anlegget, også i høytidene. Elleve personer var på jobb eksplosjonskvelden.

Det var sterk røykutvikling og både politi og brannmannskap kom til stedet da alarmen gikk.

Vann lekket - Det er ganske sannsynlig at eksplosjonen skyldes at vann har lekket inn i smelteovnen fra kjøleanlegget. Vi har nå kontroll på situasjonen, sier verksdirektør Haug til NTB ved 23-tiden.

Eksplosjonen forårsaket en brann, men hvor store skader som er skjedd på anlegget, kan ledelsen ikke svare på.

— Men det er grunn til å tro at skadene er store, opplyser Haug.

Sammen med politi vil ledelsen ved silisiumfabrikken starte en foreløpig gransking allerede natt til torsdag der hendelsen skal oppsummeres. Tross ulykken er ikke produksjonen ellers ved fabrikken stoppet.

— Det er sjelden avvikssituasjoner oppstår i silisiumproduksjonen, opplyser Elkem-sjef John G. Thuestad til NTB.