Et enstemmig dommepanel i Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg ga i dag TV Vest medhold i sin klage mot den norske stat om retten til å sende politisk tv-reklame, melder Stavanger Aftenblad.

Dermed får vi trolig se store mengder TV-reklame med politikerne våre ved stortingsvalget neste høst.

— Utrolig kjekt

Avgjørelsen i Strasbourg kommer etter at Stavanger Aftenblad i årevis har kjempet for å få vise politisk reklame på sin lokale TV-kanal, TV Vest.

— Utrolig kjekt og ikke minst oppløftende, sier en fornøyd Per Fjeld, tidligere sjefredaktør for TV Vest og nå redaktør for levende bilder i Aftenbladet multimedia, til sin egen avis.

Menneskerettighetsdomstolen kom til at forbudet mot politisk fjernsynsreklame krenker ytringsfriheten, til tross for svært forskjellige regler om politisk fjernsynsreklame i Europa.

(Artikkelen fortsetter under videospilleren).

Brøt forbudet bevisst

TV 2 var den første fjernsynsstasjonen som utfordret forbudet mot politisk reklame på fjernsyn da de i 2003 sendte en reklamefilm for Fremskrittspartiet. Det resulterte i bot fra Medietilsynet.

Like etter sendte TV Vest tre små reklamesnutter for Rogaland Pensjonistparti. De varte 15 sekunder hver, og var tre bevisste lovbrudd.

(Bergens Tidende/Stavanger Aftenblad)

Arkiv