• Den personen som har truet seg til å danse med Anniken Huitfeldt, må ha vært jævla full, sa Thorbjørn Berntsen på et åpent debattmøte om pressens dekning av lederstriden i Arbeiderpartiet onsdag kveld.

Ap-veteranen latterliggjorde den tidligere nestlederens påstand om at unge kvinner i Ap oppfordres til å danse med eldre menn på partimøter for å skaffe seg innflytelse.

Deretter forsøkte han å hindre at uttalelsen ble offentlig kjent, ved å påstå at det var referatforbud på møtet. Men i invitasjonen til debattmøtet går det frem at dette var et åpent arrangement.

Det sterkt personlige angrepet kom etter Huitfeldts refs av gubbeveldet i partiet. Huitfeldt, som nå er nestleder i Akershus Ap, mener Berntsens uttalelser viser at hennes kritikk mot gubbeveldet i partiet er på sin plass. Hun vil ikke kommentere om hun føler seg såret av Berntsens forsøk på å svekke hennes autoritet gjennom latterliggjøring.

— Jeg synes uttalelsen hans taler for seg, sier hun til Nettavisen. Huitfeldt brukte dansingen som eksempel på at mennene i partiet stenger kvinnene ute fra politikken. Partikulturen i Ap stammer fra 50-tallet, mener hun. (NTB)

Thorbjørn Berntsen.