Begge partiene har ifølge barometeret en tilbakegang, men Frp har mistet mer støtte enn Ap. Frp går tilbake 3,5 prosentpoeng, til 22,9 prosent, mens Ap får støtte av 23,9 prosent av velgerne. Det er 1,8 prosentpoeng ned i forhold til i mars.

Ifølge barometeret, laget av Intera ResearchLab, er det etter en 3,2 prosentpoengs økning i april 14,6 prosents oppslutning om Høyre. SV ligger på tredjeplass, med 20,5 prosent av velgernes støtte. Det er en liten tilbakegang på 0,1 prosentpoeng siden forrige måned.

Samlet har regjeringspartiene fått en fremgang på 4 prosentpoeng. KrF har gått frem med 0,3 prosentpoeng, til 6,7 prosent. Venstre har 2,9 prosent av velgerne, en økning på 0,5 prosentpoeng.

Ifølge en meningsmåling utført av Sentio/Norsk Statistikk for Nationen, er det nå bare 11,8 prosent som vil ha Kjell Magne Bondevik (KrF) som statsminister. En av fem velgere vil heller se Ap-leder Jens Stoltenberg i sjefsstolen. Nesten en av syv er ikke enige, og vil helst ha SV-leder Kristin Halvorsen.

(NTB)