Kvinnelige Ap-politikere er lei av at aviser og blader kaster terninger om kjolene deres. Derfor tar de på seg bunad når de neste uke skal spise middag med kongen på Slottet.

Torsdag 3. november tar alle stortingsrepresentantene på seg finstasen for å spise middag med kongen på Slottet. For å unngå lite flatterende terningkast fra motepolitiet har nå Arbeiderpartiets unge kvinner strategien klar.

– Dette er et humørfylt feministisk opprør. Og det er viktig at folk ikke tror dette er noe vi gjør i solidaritet med Senterpartiet, sier AUF-leder Anniken Huitfeldt til Vårt Land.

Hun har fått med seg Ap-kvinnene Anna Kristin Ljunggren, Gunn Karin Gjul og Eva Kristin Hansen. De skal prøve å få med seg flest mulig i stortingsgruppen til å stille i bunad på Slottet. Da unngår de nemlig å se seg selv igjen i aviser og ukeblader dagen derpå, siden det er vanskelig å rulle terninger for nasjonaldrakten.

Tidligere likestillingsdirektør og Ap-statssekretær Ingunn Yssen har stor sans for bunadsstrategien.

– Jeg skjønner veldig godt at man ikke synes det er morsomt å få kjolene sine kommentert hele tiden. Å stille i bunad er et genialt mottrekk, sier hun.

SCANPIX