Arbeiderpartiet får sin høyeste oppslutning på tolv år i TV2s partimåling. Partiet ville gjort sitt beste valg på 25 år om det var stortingsvalg 1. august.Arbeiderpartiet får 40,5 prosent av velgerne på den første ordinære valgmålingen TNS Gallup har laget for TV 2.

Siden stortingsmålingen forrige måned har partiet gått fram med 9,2 prosentpoeng. Når de samme velgerne blir spurt om hva de vil stemme ved kommunevalg, står ikke Arbeiderpartiet like sterkt, men mye tyder på at de vil gjøre sitt beste kommunevalg siden 1987.

Venter til valgkampen

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) synes rekordmålingen er uviktig nå.

— Jeg kommer ikke jeg til å mene noe om meningsmålinger før vi har lagt dette bak oss og kan gå i gang med mer normal politisk debatt, sier Stoltenberg.

Sofasitterne står opp

Det er mange av de såkalte sofasitterne som nå strømmer til Arbeiderpartiet. Bakgrunnstall viser at Arbeiderpartiet trekker til seg sine egne tidligere velgere som har vært usikre på hvem de ville stemme på.

I en annen måling som ble gjort for Sunnmørsposten i forrige uke, økte Aps oppslutning med over 10 prosentpoeng til 38,7 prosent i dagene etter terrorangrepet.

VIL IKKE KOMMENTERE:- Stoltenberg ønsker ikke å kommentere noe om meningsmålinger før valgkampen er i gang.
Holm Morten/Scanpix