Meningsmålingen som Sentio har utført for Dagens Næringsliv i januar, gir Arbeiderpartiet en oppslutning på 32,7 prosent. Det er identisk med valgresultatet ved forrige stortingsvalg, og en økning på 2,8 prosentpoeng fra desember.

Samtidig ligger regjeringspartnerne stabilt fra forrige måned. SV øker med 0,4 prosentpoeng til 9 prosent og Senterpartiet taper 0,3 prosentpoeng til 5,5 prosent.

De tre rødgrønne ville dermed «bare» ha manglet fire mandater på å få rent flertall i Stortinget, dersom målingen hadde vært valg. Forskjellen utgjøres av Sp som fikk 6,5 prosent ved stortingsvalget i 2005.

– Trenden på meningsmålingene de siste månedene viser at regjeringspartiene har styrket sin posisjon, og det er et godt utgangspunkt for arbeidet fram mot valget, sier statsminister Jens Stoltenberg til DN.

Samtidig tyder målingen på at fallet har stoppet opp for Fremskrittspartiet. Frp øker med 0,6 prosentpoeng fra desembermålingen og får 24,6 prosent. Høyre går tilbake 1,6 prosentpoeng til 15,2 prosent.

– Denne målingen tyder på at Frp stabiliserer seg på et høyt nivå, sier valgforsker Bernt Aardal.

Venstre synker mot sperregrensen med et fall på 1,5 prosentpoeng til 4,3 prosent, mens KrF ligger stabilt på 6,3 prosent (+0,1). Rødt taper 0,6 prosentpoeng til 0,8 prosent og er dermed ikke inne med noe mandat på denne målingen.

Arkiv