Den 34 år gamle kvinnen var tvangsinnlagt på den psykiatriske klinikken, men tvangsvedtaket hadde opphørt slik at hun kunne bevege seg fritt. Det er uklart hvorfor hun befant seg ved sykehusets akuttmottak.

— Kvinnen har nå fått et nytt vedtak om tvangsinnlegging. Hun har ikke vært i avhør, og det skal i løpet av tirsdag avgjøres om hun er strafferettslig tilregnelig, opplyser operasjonsleder Arild Bjørnevoll i Rogaland politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om brannen ved akuttmottaket klokken 23.20 mandag kveld. Det oppsto kraftig røykutvikling, og situasjonen var en stund dramatisk. Alle pasientene som befant seg på akuttmottaket ble evakuert. Ingen ble skadd i ulmebrannen, men to av pasientene måtte sendes til legevakten for behandling.

— Kvinnen ble observert da brannen startet, og ble selv tatt under behandling for røykskader, opplyser Bjørnevoll.

Kvinnen skulle egentlig ha vært tilbake på den psykiatriske avdelingen klokken 21. Brannen oppsto i et madrassrom i kjelleren under akuttmottaket, der 15 senger sto ferdig oppredd. Hovedbrannstasjonen i Stavanger sendte ut tre biler og kalte inn ekstramannskaper fra både Forus og Kvernevik.

Ifølge VG skal den mistenkte kvinnen tidligere ha vært involvert i brannstifting.

(NTB)