Dette kom frem da advokat Harald Stabell som forsvarer Per Orderud, startet sitt avhør av psykologiprofessor Gisli Gudjonsson i Eidsivating lagmannsrett torsdag.

I testene og samtalene han gjennomførte med Veronica Orderud, beskrev hun sin ektemann Per som heller svak og heller underdanig.

Når det gjaldt evnen til å ta beslutninger mente Gudjonsson at det er et fast mønster i at Veronica Orderud er den av ekteparet som er mest bestemt og sikker.

— Per ser ut til å være uvanlig nølende og vag og ubestemt, sa Gudjonsson.

Han understreket at det derfor er Per Orderud som snarere er uvanlig når det gjelder evnen til å ta beslutninger, og ikke Veronica Orderud.

Ikke "så" bestemt

— Hvis en skal sammenligne med folk jeg vanligvis observerer, vil jeg si at Veronica er mer komfortabel med å ta avgjørelser, men jeg må si at jeg har sett mange som er mer sikre, trygge og bestemte enn henne, sa psykologiprofessoren. Uten at han hadde fått et direkte spørsmål om det, men åpenbart klar over konflikten mellom Per Orderuds forsvarere og Veronicas, understreket han sterkt at Veronica Orderud ikke skiller seg ut fra andre intelligente mennesker.

— Problemet er ofte at de siktede man vanligvis observerer, ikke er så sikre og trygge, sa Gudjonsson. (NTB)

I RETTEN: Veronica Orderud sammen med sin forsvarer Heidi Ysen.
FOTO: SCANPIX