EIR STEGANEPÅL ENGESÆTERJON TUFTO

Voldtekten skal ha skjedd i 01-tiden, og politiet hentet ut den siktede 21-åringen fra båten da den stoppet i Haugesund 02.00.

— Den forulempete og venninnen kom til resepsjonen og forklarte at hun var blitt voldtatt. De ble tatt hånd om av en kvinnelig resepsjonist, mens ledelsen på båten tok kontakt med politiet, forklarer informasjonsdirektør i Fjord Line, Atle Kvamme.

De to bergenserne kjente hverandre ikke før cruiset, der vel 500 studenter deltok, men ble kjent på vei tilbake fra Hanstholm.

De to venninnene skal ha avtalt å arrangere nachspiel, men kom fra hverandre før de kom så langt.

I mellomtiden havnet kvinnen og den siktede på venninnenes felles lugar.

— Min klient har forklart at de to var på samme vorspiel, at de ble kjent i løpet av kvelden, og at de endte med å ha sex på hennes lugar. Det hele skal ha skjedd frivillig, sier den siktedes forsvarer Erik Lea.

Etter å ha vært gjennom avhør natt til i går, ble den siktede løslatt i går formiddag.

— Etterforskeren mener at saken er godt nok belyst, sier Harald Aase, operasjonsleder ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Han forklarer at saken nå anmodes overført til Hordaland politidistrikt ettersom de to involverte partene er fra Bergen, og båten er registrert i Bergen.

20-åringen har bedt om å få bli avhørt i Bergen. Advokat Lea reagerer med undring på at kvinnen ikke har villet avgi politiavhør i Haugesund.

— Når de først tar både henne og han ut av båten her i Haugesund, så burde begge ha vært avhørt her. De hadde god tid til det, for jenten måtte vente på politistasjonen helt til 06.00 før hun fikk komme til på voldtektsmottaket, sier Lea.

Kvinnens venninne skal ha kommet inn på lugaren og overrasket de to. Politiet ønsker ikke å si noe om hva hun har forklart i avhør.