Det bekrefter sjefen for Forsvarsstaben, generalløytnant Arne Bård Dalhaug, overfor NTB.

– Foreløpig er det ikke er tatt noen avgjørelse om anmeldelse, men det kan skje allerede på mandagens møte, sier Dalhaug.

Gjennom hele helgen har Forsvarsstaben jobbet på spreng for å gjennomgå og få klarhet i beskyldningene om alvorlig tillitsbrudd og økonomiske misligheter som angivelig er begått av kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik, nylig omstridt utnevnt til sjef for fellesstaben i Forsvarsstaben.

Kontrollenhet

Sjefen for Forsvarsstaben vil ikke si noe om hva granskerne har kommet fram til, men han legger ikke skjul på at det er en meget alvorlig sak for Forsvaret:

– Vi har hatt vår permanente enhet, Administrativ kontroll, i arbeid med saken gjennom hele helgen. Men hva som er avdekket, finner jeg foreløpig ikke å kunne si noe om. Først vil vi legge fram funnene i møtet med Regjeringsadvokaten mandag, sier generalløytnanten.

Dalhaug vil verken bekrefte eller avkrefte noen av de mange spekulasjonene som har florert i mediene de siste dagene.

– Svekker eller styrker granskingen spørsmålet om saken skal politianmeldes?

– Det vil jeg ikke kommentere. Jeg vil ikke konkludere før møtet med Regjeringsadvokaten mandag formiddag.

Orientering

– Kan det komme en avgjørelse om anmeldelse allerede i løpet av formiddagen?

– Det kan tenkes. Det vil være ett av spørsmålene som skal drøftes.

– Har dere hatt kontakt med politiet i helgen?

– Nei. Men jeg har registrert at politiet har uttalt at de vil ta kontakt i løpet av mandag. Og da vil vi gi dem en orientering om hvor vi står på det tidspunkt de tar kontakt, sier Dalhaug.

Politiinspektør Gunnar Fløystad i Hordaland politidistrikt sa til NTB i helgen at politiet akter å komme til bunns i saken.

– Ut fra det som har kommet fram i mediene er det naturlig for oss å undersøke om det er grunnlag for å iverksette etterforskning, sa Fløystad.

Det kan i så fall skje uavhengig av om Forsvaret innleverer anmeldelse eller ikke.