Valla krever at regjeringen innen fredag dementerer påstandene Hanssen kom med tirsdag, om at verken LO eller de andre organisasjonene hadde foreslått tiltak for å få ned sykefraværet i avtalen om inkluderende arbeidsliv (IA).

— Det er trist at Bjarne Håkon Hanssen sitter og serverer usannheter. Jeg kan ikke forstå hvordan det er mulig å si noe slikt. Jeg regner med at Bjarne Håkon Hanssen har så mye oversikt i sitt departement, at han vet hva slags forslag som er kommet inn ett døgn i forveien, sier Valla til NTB onsdag kveld.

Streiketrusler Reaksjonene i mange LO-forbund er svært sterke, og flere har tatt til orde for streik mot egen regjering.

Valla avviser ikke muligheten.

— Det er kommet forslag om streik. Jeg har sagt at vi må avvente regjeringens handlemåte. Det har provosert oss voldsomt når de sier at vi ikke har gjort jobben vår. Der er viktig hva regjeringen nå foretar seg, sier hun.

Fredag klokka 10 samles alle organisasjonene som deltar i IA-avtalen til møte i Folkets Hus for å diskutere situasjonen.

Største skuffelse

Valla karakteriserer regjeringens brudd med IA-avtalen som den største skuffelsen med de rødgrønne så langt.

Onsdag møtte hun statsminister Jens Stoltenberg og Bjarne Håkon Hanssen til oppvaskmøte. Her la LO fram dokumentasjon på at forslagene til IA-tiltak ble sendt innen fristen.

— Vi kan finne oss i saklig uenighet, men ikke i uriktige påstander. Vi kan ikke bli beskyldt for ikke gjøre jobben vår. I motsetning til regjeringen har vi etterlevd IA-avtalen. Regjeringen har ikke opptrådt som en partner, men overkikador, sier hun.

Viker ikke Kritikken av regjeringens sykelønnsgrep velter inn fra både arbeidstakere og arbeidsgivere. Men statsminister Jens Stoltenberg (Ap) viker ikke en tomme.

— Vi måtte gjøre noe og var forberedt på at LO ville være uenig. Hovedsaken er at målene i IA-avtalen ikke er nådd. Antallet eldre i arbeid går ned, sykefraværet øker og det er ikke målbart at flere funksjonshemmede kommer i arbeid, sa statsministeren onsdag formiddag.

Han fryktet ikke for det faglig-politiske samarbeidet mellom LO og Arbeiderpartiet, og viser til at regjeringen og LO har vært uenige før.

— Vi tilstreber enighet om flest mulig spørsmål, men noen gang lykkes vi ikke, sa Stoltenberg.

SCANPIX