Han er skuffet over at Høyre og Erna Solberg ikke har anstrengt seg mer for å få de unge velgerne til å bruke stemmeretten sin, skriver Dagsavisen.

— Regjeringspartiene har svært lav oppslutning blant de yngste velgerne, sier Solhjell som en forklaring på hvorfor han tror regjeringen ikke er mer interessert i å øke valgdeltakelsen blant de yngste velgerne. Bare halvparten av førstegangsvelgerne stemte for fire år siden.

— Jeg tror regjeringspartiene er godt fornøyd med lav valgdeltakelse blant ungdom. Det kan nemlig tippe valgresultatet i rødgrønn favør dersom nok av dem stemmer. Hadde de unge stemt i like stor grad som sine foreldre og besteforeldre, ville vi fått helt andre valgresultater, sier Solhjell til Dagsavisen.

Partisekretæren viser til at SV har fremmet mange forslag for å få opp valgdeltakelsen blant ungdom. Alle er stemt ned av Høyre og de andre regjeringspartiene.

Høyre-leder Erna Solberg er mildt sagt forbauset over kritikken fra SV og har en helt annen forklaring på de sterke anklagene.

— Det lukter panikk lang vei i SV. Det er litt over grensen å anklage oss for dette når et helt storting har vært med oss, sier hun.