Thendrup anker både skyldspørsmålet og straffutmålingen, opplyser hans forsvarer, advokat Johnny Veum, til Stavanger Aftenblad.

Thendrup ble dømt til 13 års fengsel for grovt ran med døden til følge. Han har erkjent straffskyld for grovt ran, men ikke for dødsfølgen.

— Ikke klar Havnå ble dømt til 17 års fengsel. Også han har nektet straffskyld etter bestemmelsen om grovt ran med døden til følge. I tillegg nektet Havnå straffskyld etter paragrafen som skjerper straffen i tilfeller hvor lovbrudd skjer som del av virksomheten til en organisert kriminell gruppe.

Havnås hovedforsvarer, advokat John Christian Elden, besøkte torsdag Havnå i fengselet.

48-åringens medforsvarer, advokat Kristin Barth-Larsen, bekrefter at det blir en anke.

— Men hva vi anker på, blir først klart fredag, når fristen går ut, sier Barth-Larsen til NTB.

Havnå ble også dømt for ranet av Postens Brevsentral i 2003. Han nekter straffskyld for dette ranet.

Innrømmet Johnny Thendrup har innrømmet å ha stått vakt på Domkirkeplassen under ranet. Han ble skutt i beinet under skuddvekslingen med politiet.

Fordi han har lagt kortene på bordet og fortalt om sin medvirkning i ranet, ble han også innrømmet strafferabatt. Stavanger tingrett la seg på 15 års fengsel som normalstraff i NOKAS-saken og ga Thendrup to års strafferabatt. Dette mener Thendrups forsvarer Johnny Veum er for lite. I sin prosedyre sa han at hans klient burde få en strafferabatt på en tredel av det som ble regnet som normalstraffen.

Toska venter - Thendrup har gitt en uforbeholden tilståelse og forklart seg inngående om sin egen rolle i saken. Dommen gir et signal om at han har lite å tjene på dette. Dette er et uheldig signal å sende. Nettopp i saker som denne – hvor politiet sliter med å få de opplysningene man trenger, burde man belønne dem som forklarte seg om egen rolle, sier Veum til Stavanger Aftenblad.

Av de fire NOKAS-dømte som tok betenkningstid da dommen ble opplest, har nå tre av dem – Thendrup, Havnå og William Pettersen – bestemt seg for å anke. David Toska har ennå ikke gjort kjent hva han har bestemt seg for. De tiltaltes ankefrist går ut fredag.

De ni andre NOKAS-dømte anket på stedet.

SCANPIX
Lise Åserud / SCANPIX