— Vi er frustrerte på oss selv. Vi skulle ikke ha kjøpt én aksje i Kværner, sier Røkke til Dagens Næringsliv.

Tapt 2,5 milliarder

Røkke regner med å ha tapt rundt 2,5 milliarder kroner på investeringen Aker Maritime gjorde i Kværner 12. juli i fjor.

For å være med på en redningsaksjon krever Aker Maritime kontroll med mellom 40 og 60 prosent av aksjene i Kværner, noe styret ikke ønsker. Røkke mener Kværners største fiender sitter i styret, men ønsker ikke å kommentere om han har tillit til styreleder Harald Arnkværn.

— Jeg vil ikke gi noen karakterer. Jeg tror han har innsett at han har tatt på seg en oppgave han ikke helt har sett omfanget av, sier Røkke.

Gir Røkke rett

Arnkværn gir Røkke rett i dette, og sier han var klar over det vanskelige forholdet til Røkke, men ikke at de økonomiske problemene var så store.

— Jeg må jo si jeg trodde jeg gikk inn på andre premisser. Hvis jeg hadde visst det jeg vet i dag, så hadde jeg ikke sagt ja til å bli styreformann i Kværner. Men når jeg først har påtatt meg det, så har jeg en jobb å gjøre, og den har jeg tenkt å gjennomføre, sier Arnkværn etter fire døgn med nærmest kontinuerlige forhandlinger.

— Mitt inntrykk var at selv om dette ikke var en bunnsolid virksomhet så var vi veldig langt fra den situasjonen som jeg nå har registrert at vi er i, sier Arnkværn.

ANGRER: Kjell Inge Røkke angrer på engasjementet i Kværner.
ARKIVFOTO: SCANPIX