Bussen befinner seg på E 16 noen kilometer nord for Fagernes.

Gjerningsmannen kom om bord på bussen og gikk til angrep på bussjåføren. Sjåføren skal være hardt skadet etter knivstikkingen.

Disponent Kristoffer Kvame i Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap AS opplyser til Dagbladet.no at to passasjerer også skal ha blitt knivstukket. Flere andre av passasjerene skal ha blitt truet.

— Bussjåføren ble angrepet av en passasjer og er livstruende skadd, sier Kai Lyshaugen i Vestoppland politidistrikt til NTB.

Kjersti Brokhaug, reporter i NRK, var passasjer på på Valdresekspressen da knivstikkingen fant sted.

– Jeg satt ganske langt bak i bussen da vi oppdaget at en mørkhudet mann dyttet seg framover. Deretter hørte vi hyl og bussen bråstoppet. Folk begynte å løpe bakover i bussen, sier hun til NRK.

Gjerningsmannen skal ha forskanset seg inne på bussen. Alle passasjerene er ute av bussen, og er blitt fraktet til Fagernes der de blir tatt hånd om av krisepersonell, skriver TV 2 Nettavisen.

Valdressekspressen går mellom Oslo og Årdal/Sogndal, og mellom Oslo og Gjendesheim/Beitostølen. Det skal på være en av bussene fra Årdal til Oslo at knivstikkingen fant sted.