Det opplyser Andhøys venn og talsmann for Berserk-ekspedisjonen, advokat Nils Jørgen Vordahl, til NTB.

— Nå vil Andhøy ha et møte med de pårørende for å gi dem informasjon og å svare på spørsmål som de måtte ha. Det er hovedagendaen, og det vil skje så raskt som mulig, sier Vordahl.

Vil snakke

Når Andhøy vil snakke med mediene, er det ikke lagt noen planer for. Men han vil belyse saken, ifølge advokaten.

Det ble sendt ut nødsignal fra seilbåten Berserk i Rosshavet i Antarktis tirsdag 22. februar. De to nordmennene Robert Skaanes (34) fra Trondheim og Tom Gisle Bellika (36) fra Oslo, samt sørafrikaneren Leonard J. Banks (32), antas å ha omkommet.

Andhøy og Massie befant seg i land på det antarktiske kontinentet da nødsignalet ble sendt ut.

Rakrygget

Norsk Polarinstitutt har anmeldt Berserk-kaptein Andhøy for ulovlig å ha lagt ut på ekspedisjon i antarktiske farvann. Anmeldelsen gjelder brudd på meldeplikten og manglende forsikring for Berserk under seilasen til Rosshavet. Anmeldelsen er levert til statsadvokaten i Troms og Finmark, og det blir opp til Riksadvokaten å ta stilling til om politiet skal etterforske saken.

— Jeg vil understreke at Andhøy kommer til å stå rakrygget hvis han har gjort noe galt. Det vil også være naturlig for oss å be om å få opplysninger om saken og om grunnlaget for vurderingene, sier advokaten.

Det har ikke lykkes bt.no å få kontakt med Samuel Massie eller hans mor.

Ifølge advokat Nils Jørgen Vordahl, har verken Andhøy eller Massie noe ønske om å prate med pressen nå.