HALLGEIR OFTEDALKristiansand

Andersens interesse for militære aktiviteter i HV og hans planer om å søke opptak i Telemarks-bataljonen, var tema for utspørringen. Pettersens mål er å få et bilde av Andersen som en våpeninteressert ungdom.

Hever ikke blikket Også hans avansement i HV til lagfører var et moment Pettersen var interessert i, særlig for å belyse at Andersen ikke er så underdanig som han fremstiller seg som i sitt forhold til bestekameraten Viggo Kristiansen.

Mens Pettersen spør Andersen, sitter Viggo Kristiansen på stolen sin på samme måte som han har gjort de to første dagene i retten. Han har høyrehånden på pannen, og skriver intenst på et notatblokk. Han hever ikke blikket fra bordplaten, bortsett fra når han leverer gule lapper til sine forsvarere.

Spesiell sykkel Advokat Pettersen brukte lang tid på å få frem Andersens detaljer om hvordan Viggo Kristiansens sykkel ble låst til bommen ved Svarttjønn 19. mai, drapsdagen. Bakgrunnen for spørsmålene er at sykkelen er så spesiell at den vil bli lagt merke til av folk. Hvis ingen har sett sykkelen, vil nok Pettersen påstå at Andersen snakker usant, og at Viggo har vært et annet sted enn i Baneheia.

Retten tok pause kl. 11.45. Etter pausen skal advokat Pettersen fortsette utspørringen av Andersen om selve overgrepene i Baneheia.