48 år gamle Nordfors ble landskjent da det i fjor kom fram at han hadde fått sparken som lege både i Sogn og Fjordane og Finnmark, fordi han tilbød et stort antall pasienter analmassasje mot ryggplager.

– Dette er en heksejakt. Jeg synes ikke at det er det dugg skjønt å pirke folk i rumpa. Punktum. Jeg gjør dette for at folk skal bli bedre, har legen tidligere uttalt til VG.

Nå har mannen fått sparken igjen. Det skjedde fredag da Verran kommune i Nord-Trøndelag fikk vite at det var nettopp Nordfors de hadde ansatt som vikarlege. Han ble sparket på dagen, etter å ha jobbet i kommunen i to uker, opplyser kommunesjef for helse, Lisbeth Ystmark, til Trønder-Avisa.

Nye anklager

Hun vil ikke kommentere hva legen er anklaget for denne gang, men bekrefter at det er kommet nye anklager mot ham. Ifølge VG skal pasienter også i Trøndelag nå ha fått tilbud om analbehandling hos legen.

Tidligere i år fikk legen en advarsel fra Statens helsetilsyn etter en rekke forhold som tilsynet mener strider med kravet til forsvarlig behandling. Han fikk likevel beholde legelisensen.

Analmassasje og latter

Helsetilsynet reagerte på at Nordfors skal ha gitt påfallende mange pasienter tilbud om analmassasje. Han skal ha bedt pårørende etter et dødsfall om å fortelle svenskevitser for å lette på stemningen, og han skal ha brutt ut i latter og holdt seg for øynene da en kvinnelig pasient tok av seg på overkroppen.

Nordfors har tidligere også fått tre advarsler for sin virksomhet i Sverige.

Legen ville mandag ikke kommentere saken. Men ifølge hans advokat Vegard Austgulen føler legen seg forfulgt i Norge.