Frp-lederen var i ferd med å si til TV 2, på direkten, at regjeringen utøver passivitet og ubesluttsomhet. Før hun hadde uttalt setningen, oppdaget en reporter at statsminister Jens Stoltenberg var på vei gjennom Vandrehallen.

Kom brått på

Han ble dradd rett foran kamera, plassert ved siden av Siv Jensen, og avkrevd et svar.

Det kom tydelig brått på. Stoltenberg og Jensen, så på hverandre, ingen av dem er vant til denne typen konfrontasjoner på direkten.

— Jeg mener Norge er et trygt land, avrundet statsministeren sitt svar, og ville gå.

Men TV 2-reporteren dro ham til seg igjen, og ba ham vente til Siv Jensen hadde snakket ut.

— Da må du gjøre avtale med han der, sa Stoltenberg, og pekte på statssekretær Hans Kristian Amundsen ved Statsministerens kontor.

Stoltenberg valgte likevel å bli stående en liten stund til. Men så snart han så snitt, smatt han ut av kameras fokus, og forsvant. Senere holdt han sin egen velregisserte pressekonferanse inn i det ærverdige Eidsvoldsgalleriet på Stortinget. Denne ble ledet med myndig hånd av H K Amundsen.

Litt tøffere

Også de andre opposisjonslederne var ett hakk tøffere i tonen ute i Vandrehallen, enn de var i stortingssalen. Dette er vanlig, det er lettere å bli revet med når det koker av folk og kamera.

Både Erna Solberg (H) og Knut Arild Hareide (KrF) gjorde et poeng av at den som tar ansvar også må utøve det, med større tyngde. Men heller ikke de vil trekke frem noe forslag om mistillit, eller krav om at statsministeren må gå.

De viser til at Stortingets egen kontrollkomité nå skal gå løs på arbeidet med Gjørv-rapporten og de to redegjørelsene som Stoltenberg og justisminister Grete Faremo ga i formiddag.

— Jeg hadde i det minste ventet å få svar på om Stoltenberg har tenkt å foreta seg noen endringer ved Statsministerens kontor, etter den knusende rapporten. Det fikk jeg ikke, sier Knut Arild Hareide til bt.no

Mens Venstres leder Trine Skei Grande sa at hun vil se e en mer målrettet og mindre detaljstyrt offentlig sektor når beredskapen nå skal bedres i Norge, som statsministeren og justisministeren varslet i Stortinget.