Politiet har i natt pågrepet en 36 år gammel mann for grovt skadeverk. Vedkommende har, ved hjelp av en gravemaskin, utført skadeverk på Valstrand ungdomsskole på Birkeland i Øst-Agder .

— Da vi kom til stedet forsøkte vedkommende å stikke av. Han ble derimot raskt pågrepet, og satt i arrest, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Frank Solås, til fvn.no .

Politiet mener mannen var ruset da han ved 02.00-tiden førte gravemaskinen på en slik måte at to lyktestolper knakk tvert av.

Tyvegods og stjålet bil

Mannen skal i tillegg ha knust flere vinduer og dører ved skolen.

— Det sto også parkert en Ford Transit ved gravemaskinen. Denne bilen var påsatt kjennetegn som trolig ikke stemmer overens med bilen. Det er også funnet tyvegods i kjøretøyet, sier Solås til fvn.no.

Satt i arresten

Mannen ble fraktet til legevakt i Kristiansand for blodprøvetaking.

Senere ble han satt i arrest. 36-åringen er bosatt på Birkeland.

Politiet rykket ut til skolen på bakgrunn av meldinger fra beboere om bråk.

- Forferdelig trist

  • Det ser forferdelig ut. Det er veldig trist å se at et helt nytt bygg blir rasert på den måten, sier vaktmester Elmo Harrendran til NRK.

Skolen er nettopp pusset opp for 25 millioner kroner, og har blant annet fått et nytt bygg med gymsal og kulturavdeling som skulle tas i bruk neste uke. Nå kan det hende åpningen må utsettes.

— Ved hovedinngangen til gymsalen og kulturarenaen har han kjørt gjennom rekkverk, knust vinduer og gått inn. Han har kjørt gravemaskinen gjennom et vindu på et klasserom, og gått inn på klasserommet og hentet forskjellige ting, sier Harrendran til NRK.

Morten Boswarva, fvn.no