31-åringen forklarte i Trondheim tingrett tirsdag at han følte seg dårlig behandlet av sosialkontoret i lang tid. Mandag rant det over for 31-åringen, som tenkte at han ikke hadde mer å tape, skriver adressen.no.

Mannen fant en spade, og tok den med seg inn på sosialkontoret. Der så han sosiallederen på et møterom. 31-åringen oppdaget også en politileder, og ble derfor noe usikker på hva han skulle foreta seg. Men til slutt valgte han å konsentrere seg om sosiallederen, ifølge Adresseavisens nettutgave.

31-åringen forklarte i retten at han slo litt for lavt med spaden, slik at han ikke traff godt nok. Spaden ble etter hvert tatt fra ham. Politimannen forsøkte å ta hånd om 31-åringen, men ble dyttet slik at han falt i gulvet. 31-åringen sparket deretter sosiallederen i skrittet. I mellomtiden ble politiet varslet, og 31-åringen ble pågrepet uten mer dramatikk.

Aktor i saken, politiinspektør Alf Rune Nilsen, la ned påstand om 60 dagers fengsel, men retten valgte å gi 31-åringen 40 dager bak murene. Dessuten må mannen holde seg unna sosiallederen i ett år fremover. 31-åringen har også fått forbud mot å oppholde seg i lokalene til sosialkontoret.

31-åringen aksepterte tirsdag tilståelsesdom, men tok ikke stilling til straffutmålingen.