Fem måneder gamle Oda ble roet ned ved morens bryst under en åpen høring med representanter fra LO og NHO i Stortingets energi— og miljøkomité mandag 4. juni.

«Drar litt på smilebåndet»

Få dager senere tok Stortingets visepresident Carl I. Hagen opp saken med SVs parlamentariske leder Inge Ryan. Hagen fortalte at han hadde fått negative reaksjoner på at Sørensen ammet sitt barn under høringen.

Sørensen sier til VG at hun bestemt holdt seg innenfor god folkeskikk og var så diskret hun kunne. Om de negative reaksjonene sier Sørensen at hun «drar litt på smilebåndet» og tenker «dem om det».

Sørensen får støtte fra LO-rådgiver Øyvind Slåke som ikke ble sjenert.

– Tvert om var jeg imponert over en så tålmodig unge. Det kan ikke være lett å få kabalen til å gå opp for foreldre som også lever et intensivt politikerliv, sier Slåke.

Glodd i senk

NHO-leder Finn Bergesen jr. var også på høringen. Han er ikke like begeistret:

– At man skal amme når man har barnet med på jobb, er en helt selvfølgelig ting. Men de fleste vil nok finne det mest bekvemt å være for seg selv når man ammer, sier NHOs toppsjef til VG.

Nybakt pappa og komitékollega av Sørensen, Kjetil Solvik-Olsen (Frp) sier at han forstår de negative reaksjonene.

– Jeg merket at noen av dem som kom til høringen virket litt brydd. Jeg opplevde at min side av bordet nærmest ble glodd i senk, sier Solvik-Olsen.

Erichsen, Jarl Fr.