— Kvinnen ble liggende 250 meter oppe i fjellsiden etter ulykken. Klatrere som tok seg fram til henne meldte fra om at hun var død, forteller operasjonsleder Arvid Jensen i Rogaland politidistrikt til NTB.

Kvinnen var i et følge med åtte andre amerikanere og to engelske basehoppere. Alle var erfarne hoppere, og kastet seg utfor fjellet en etter en. Da de hadde kommet ned, oppdaget de at kvinnen manglet. Et helikopter fra luftambulansen kom til stedet, men kunne på grunn av tåke i området ikke komme til i fjellsiden hvor kvinnen hadde strandet. Noen svenske klatrerne tok seg fram til kvinnen, og meldte fra at hun ikke var i live. De hadde ikke det rette utstyret for å frakte henne ned, og det var først drøye fem timer etter ulykken at 37-åringen ble fraktet ned av den alpine redningsgruppa.

Den døde ble brakt til Stavanger med et Sea King-helikopter. Politiet vet foreløpig ikke hva som er årsaken til ulykken, som skjedde klokka 15.15.

Kjerag er regnet som et av verdens beste fjell for basehopp. Rundt 2.500 hopp utføres fra fjellmassivet i året. Den amerikanske kvinnen er den sjuende personen siden 1996 som er omkommet under basehopping i Kjerag. De andre omkomne var fra Frankrike, Sverige, Norge, Russland, Storbritannia og Italia.

Justisdepartementet vurderte i 2000 å innføre hoppforbud på grunn av flere farlige redningsaksjoner.

(NTB)