I forrige uke oppsøkte 24-åringen eieren av en Audi A3 i Fana. Selgeren har forklart politiet at han fikk tillit til mannen fordi han var ikledd en ambulansejakke. 24-åringen skulle bare prøve bilen en snartur, men kom aldri tilbake med bilen.

I stedet la den unge bergenseren bilen ut for salg på nettet. Så reiste han til Sunnmøre i et forsøk på å selge bilen. Han oppsøkte en studievenninne i Volda.

Politiet fikk tips om at 24-åringen befant seg i området. De fikk også vite at han tidligere skal ha opptrådt truende og at han kunne ha våpen.

Pumpehagle under sengen

– Derfor tok vi ingen sjanser. 14 tjenestemenn deltok i aksjonen for å pågripe ham, sier politibetjent Egil Rustad ved Ørsta lensmannskontor til BT.

Mannen ble lokalisert til en klynge med studentboliger i Volda. Her ble 24-åringen etter hvert pågrepet uten dramatikk. Politiet fikk da bekreftet sin mistanke om våpen.

– Under sengen fant vi en pumpehagle og ammunisjon. 24-åringen er ikke registrert som eier av våpenet, forteller Rustad.

Det ble i tillegg beslaglagt en luftpistol og en del gjenstander som man antar er tyvegods.

Mannen ble i går fraktet til arresten i Ålesund. Politiet i Bergen opplyser at mannen nå vil bli overført til soning av en tidligere dom.

24-åringen valgte for øvrig et svært dårlig skjulested dersom han ikke ønsket publisitet. I Volda er en av få medieskoler i landet. Flere titalls av fremtidens sultne journalister var derfor raskt på pletten da et dusin bevæpnet politi begynte å sirkle rundt husveggene ¿