Mannen skulle om kort tid reise til det tidligere Jugoslavia for å delta i FN-tjeneste, men turen er nå avlyst.

Beslutningen om midlertidig suspensjon ble tatt mandag.

– Vedkommende er suspendert fra kontrakten i Forsvaret. Han er informert om beslutningen, sier pressesjef Birgitte Frisch i Forsvarsstaben til NTB.

Mannen er under etterforskning av både politiet og Fylkeslegen. Han skulle etter planen ha vært borte i flere måneder for å tjenestegjøre i en FN-operasjon.

– Vi har gjort en helhetsvurdering. Dette er en uvanlig situasjon, sier Frisch.

Hun sier den pågående etterforskningen mot ambulansesjåføren er én av flere faktorer Forsvaret må ta hensyn til.

Forberedt på det verste

Ali Haji Mohamed Farah (37) skulle vekkes opp fra koma mandag, men det ble utsatt på grunn av tilstanden hans. Samtidig forbereder legene samboeren på det verste.

37-åringen vil tidligst bli vekket opp onsdag eller torsdag.

– Blodtrykket i hjernen hans er så høyt at legene ikke vil vekke ham ennå. Og når de vekker ham, vil det skje sakte, slik at han trolig ikke vil være ved bevissthet før til helgen, opplyser Jon Christian Foss til NTB. Han er talsmann for familien i ambulansesaken og manager for Farahs samboer, R&B-artisten Kohinoor Nordberg.

Småbarnsfar

Farah ble brutalt slått ned i Sofienbergparken i Oslo for en uke siden. To ambulansearbeidere som kom til stedet ville ikke ta ham med i ambulansen, det ville heller ikke politimennene på stedet, og venner sørget for at han kom til legevakten i drosje.

Farah var ute i parken sammen med samboeren og deres sju uker gamle baby da han ble slått ned.

En 23 år gammel ghaneser er varetektsfengslet i to uker, siktet for handlingen. Han nekter straffskyld fordi han mener Farah skal ha oppført seg aggressivt mot ham.

Før helgen ble det kjent at polititjenestemennene som var på stedet skal etterforskes av Spesialenheten for politisaker. Mandag bestemte Riksadvokaten at også ambulansefolkene skal etterforskes av denne spesialenheten, skriver Aftenposten.no. Etterforskerne skal finne ut om ambulansefolkene brøt helsepersonellovens bestemmelser om hjelpeplikt da de nektet å ta med seg småbarnsfaren.

Medisinsk koma

Den skadde 37-åringen ble operert for hjerneblødning på Ullevål universitetssykehus, og har ligget i respirator i såkalt medisinsk koma siden operasjonen.

– Legene venter at Ali vil få problemer med både motorikk, taleevne og hukommelse når han våkner. Han vil ikke være den samme, sier Foss.

Kohinoor ville selv ikke uttale seg til mediene mandag.

Favorittlåt

Til tross for den siste ukes påkjenninger, har Kohinoor Nordberg bestemt seg for at hun vil åpne Kraft-festivalen i Askim fredag som planlagt.

Denne uken skulle hun ha sluppet den første singelen fra sitt neste album, men utgivelsen er utsatt til slutten av måneden. Singelen, «Deal with the devil» er Alis favorittlåt på det nye albumet, opplyser Foss.

Engasjementet har vært stort for Ali Haji Mohamed Farahs sak. På Facebook er det opprettet en egen gruppe med over 2.500 medlemmer.

Junge, Heiko