Videoklippene lå ute på det populære nettstedet youtube.com, men er nå fjernet. Klippene viser blant annet hvordan to ambulanser møtes og hilser på hverandre ved å bruke sirenene. Et annet klipp viser en vågal forbikjøring under utrykning. Den lengste filmsnutten er blitt spilt av rundt 9.500 ganger, melder NRK.

Lederen for ambulansepersonellets yrkesorganisasjon (AMPY), Irene Skaget, mener filmingen er uakseptabel.

— Under utrykning setter man seg selv og andre i fare. Utrykning betyr at man enten har en alvorlig syk eller skadd person i bilen som er på vei inn til sykehus, eller at man skal ut til noen som er alvorlig syk, sier Skaget.

— At slike videoer blir lagt ut på nettet er kritikkverdig. Slike bilder hører ikke hjemme i det offentlige rom fordi man får en følelse av at dette er skrytevideoer, sier Skaget.

Avdelingssjef for prehospitale tjenester ved Sykehuset Innlandet, Oddleif Bakken, liker svært dårlig at slike filmer ligger ute på nettet. Til Nettavisen forteller han at ambulansesjåføren selv har ringt ham og beklaget.

— Han ringte meg, sa han hadde vært ubetenksom og beklaget filmingen, sier Bakken, som understreker at sjåføren selv tar det hele og fulle ansvar - og sier han ikke forutså konsekvensene av sine handlinger.