— Sannsynligvis er kvinnen smittet i Nord-Trøndelag, opplyser sykehuset til adressa.no.

Flere i kvinnens familie er influensasyke, og de blir nå testet for svineinfluensa. Dette skjer i regi av lokale helsemyndigheter i Nord-Trøndelag.

Sykehuset ønsker ikke å opplyse hvor i Nord-Trøndelag kvinnen kommer fra.

— Hun har en lungebetennelse og ligger på intensivavdelingen hvor hun behandles for blant annet lungeproblemene. En av årsakene til at pasienten har blitt så syk, er en kronisk sykdom hun lider av, forteller fungerende sjeflege Eiliv Brenna. Han vil si noe mer om hvilken type sykdom dette dreier seg om, av frykt for å identifisere kvinnen.

Kvinnen får antibiotikabehandling i tillegg til behandling med antivirus. Ifølge sykehuset skal det ikke være mulig å forebygge sykdommen, kun behandle influensaen idet den bryter ut.

Får surstoff Kvinnen skal ha problemer med å ta til seg surstoff på grunn av lungebetennelsen, og ligger derfor i respirator. Det skal være vanlig å utvikle lungebetennelse ved svineinfluensa.

— Kvinnen ble ikke innlagt på grunn av mistanke om svineinfluensa. Hun kom inn med en lungeproblematikk, og det var hennes symptomer som ledet til en mistanke om sykdommen, sier Brenna.

Svekket helsetilstand Det bekreftes at hennes helsetilstand skal ha vært svekket før hun kom til sykehuset. Sykehuset vet ikke hvor kvinnen ble smittet eller hvordan denne smitten nå vil spre seg videre.

— Det kan bli farligere utover høsten og vinteren, opplyser sykehuset om faren for å få en bølge av svineinfluensasmitte i Norge. Alle de som er innlagt til behandling for influensa på sykehuset, er smittet med H1N1-viruset, forteller fungerende smittevernoverlege Andreas Radtke.

Lagt inn søndag Kvinnen som er i begynnelsen av 20-årene, ble innlagt ved St.Olav søndag 19. juli. Hun testet positivt på H1N1 svineinfluensa.

— Kvinnen er fra Nord-Trøndelag og hun ble smittet av svineinfluensaen i Norge, opplyste St.Olavs Hospital i en pressemelding klokken 18.00 i dag.

Per 20.07.2009 kl. 15.00 er det hos Folkehelseinstituttet meldt 133 tilfeller av influensa A(H1N1) i Norge. 70 av disse er kvinner.

Flest smittede fra Sør-Trøndelag Atten av disse er meldt smittet i Norge, de resterende i utlandet.

Det er ikke så langt ikke rapportert om dødsfall i Norge som følge av infeksjon med influensa av typen A(H1N1).