Mannen, som er i 50-årene og fra Karmøy, ble brakt bevisstløs til Haukeland universitetssykehus etter å ha ligget under isen i mer enn en time.

Karmøy-mannen var sammen med sin kone og to venner — en mann og en kvinne - på skøytetur på Fotvatnet i finværet. Alle er fra Kopervik på Karmøy.

Også ektemannens jevnaldrende kamerat gikk gjennom isen. Han slapp fra dramaet nedkjølt, men ellers uten alvorlige følger. Han behandles på Haugesund sykehus, opplyser operasjonsleder Trond Friberg ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

— En stund var vi usikre på om flere enn de to gikk gjennom isen, men samtaler med øyenvitner bekrefter at det ikke var tilfellet, sier Friberg.

Skøytetur Politiet fikk melding klokken 13.28 om at to mennene hadde gått gjennom isen under en skøytetur på Fotvatnet. Umiddelbart etter var politi, brannvesen og dykker på ulykkesstedet.

En av mennene var ved bevissthet og klamret seg til iskanten da redningsmannskapene kom. Den andre var savnet under isen.

— På grunn av svak is klarte ikke våre folk fra politi- og brannvesen å berge mannen på iskanten. Han ble plukket opp av et Sea King redningshelikopter og fløyet til Haugesund sykehus. Tilstanden betegnes som stabil og ok. Først etter vel en time fant vi ektemannen. Han var bevisstløs og ble fløyet til Haugeland, sier Friberg.

Oppfølging Ifølge øyenvitnene gikk de to kameratene sammen i forveien utover sjøen. Kvinnene kom etter, men mistet mennene av syne bak en holme. Snart hørte de rop om hjelp og fikk se dramaet som foregikk da de rundet holmen. Isen var imidlertid så usikker at de måtte berge seg selv i land på holmen, hvor de var vitne til dramaet og redningsaksjonen.

— Kvinnene får oppfølging av helsepersonell ved Haugesund sykehus, opplyser operasjonsleder Trond Friberg til NTB.