— Bryllup blir det, og Britannia skal lage maten, sier administrerende direktør Frode Hofstad på Britannia Hotel til NTB.

Informasjonssjef Wenche Rasch ved Slottet sier til NTB at planleggingen der foreløpig foregår som om det ikke er streik når bryllupsdagen kommer.

— Vi får se om det blir nødvendig med en ny vurdering på ett eller annet tidspunkt, sier Wenche Rasch.

Både Britannia Hotel og Radisson SAS Hotel Royal Garden i Trondheim er tatt ut i streik fra lørdag 4. mai. Begge disse hotellene har påtatt seg arrangementer som står sentralt i feiringen av bryllupet mellom prinsesse Märtha Louise og Ari Behn.

Utenkelig

Frode Hofstad forsikrer at "streikebryteri er helt utenkelig" i forbindelse bryllupsfesten. Han vil ikke gi nærmere opplysninger om Britannia Hotels alternative plan. Men han opplyser at bare to ansatte på kjøkkenet er organisert, og at "hele kokkestaben er på plass".

Derimot kan streiken få betydning for hvordan bryllupsmiddagen blir servert. Etter det NTB forstår, kan også menyen bli påvirket av om det er streik eller ikke.

Men Frode Hofstad påpeker at streiken nå har pågått i tre uker, og han "finner det helt utenkelig" at den skal vare i tre uker til. Ledelsen ved Britannia Hotel hadde torsdag ettermiddag ennå ikke tatt standpunkt til om hotellet skal stenge i tilfelle streik. Om lag en firedel av de ansatte er organisert i Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet.

Stenger hotellet

Ved Hotel Royal Garden er halve staben organisert, og ledelsen har besluttet å stenge hotellet fra lørdag morgen dersom de ansatte streiker, opplyser administrerende direktør Per Paulsen til NTB.

Regjeringens mottakelse i anledning bryllupet skal etter planen holdes på dette hotellet om kvelden torsdag 23. mai.

Per Paulsen sier at planleggingen går som normalt, og han vil foreløpig ikke snakke om alternative planer.

— Vi har ikke vurdert dette i det hele tatt, sier han.

(NTB)