— Vi venter fremdeles på konsesjonen fra Samferdselsdepartementet, men håper å være i gang i løpet av juni. Vi starter umiddelbart etter at konsesjonen kommer. Bussene og sjåførene er klare, sier Vidar Antonsen i Artic Express Buss og Reisebyrå til Bergens Tidende.

Den nye bussruten skulle ha startet sist fredag. Men manglende konsesjon gjorde at planene må utsettes. Ifølge Antonsen har ingen av de berørte kommunene, fylkeskommunene eller de andre høringsinstansene vendt tommelen ned for det nye busstilbudet, der det blir mulig å kjøpe bussbilletter fra 49 kroner mellom Bergen og Oslo. Derfor regner selskapet bak planene med at også Samferdselsdepartementet gir grønt lys.

Opplegget til det vesle busselskapet i Oslo er langt på vei identisk med det Ryanair driver med. Først til møllen gir billigst billett. Fem av setene i den 45 seters turistbussen legges ut til 49 kroner for en vei mellom Bergen og Oslo. Deretter blir det priskategorier på 149 kroner, 249 kroner og 499 kroner. Er det fortsatt ledige seter ved avgang, selges de for under 400 kroner. Ifølge Antonsen vil man raskt vurdere å selge flere enn fem seter til 49 kroner per reise.

I første omgang skal Artic Express Buss og Reisebyrå satse på helgetrafikk med avganger fra Oslo og Bergen hver fredag og søndag ettermiddag. Bussen skal gå via Voss, Lærdal, Hemsedal og Hallingdalen. Men allerede i løpet av sommeren planlegger man å utvide til fire dager i uken, deretter til daglige avganger. Ifølge Antonsen blir reisetiden omtrent den samme som med tog.