TORSTEIN STANGENES

Regjeringen legger frem sitt forslag til statsbudsjett 6. oktober. Men allerede i går ble det klart at politiet kan regne med økte bevilgninger.

Dette kom frem i en kriminalitetspolitisk debatt som Politiets Fellesforbund arrangerte som en del av sitt landsmøte i Bergen. I debatten deltok justisminister Einar Dørum (V), kommunalminister og Høyre-leder Erna Solberg, odeltingspresident Ågot Valle (SV), Aps justispolitiske talsmann Knut Storberget og Frp-formann Carl I. Hagen.

— Politiets budsjetter er stramme. Men det er ikke tilfeldig at det kom ekstra midler i revidert budsjett, og Nokas-ranet har gjort inntrykk. Men dere får se hva jeg er ansvarlig for når statsbudsjettet legges frem, sa Dørum på spørsmål om hva han ville gjøre for å bedre kriminalitetsbekjempelsen.

Under debatten kranglet Carl I. Hagen og Knut Storberget om det var Frp eller Ap som hadde fått gjennomslag for størst økninger i bevilgningene til politiet gjennom partienes tidligere budsjettforlik med regjeringspartiene. Begge signaliserte at deres partier også i høst ville plusse på bevilgningene til politiet hvis de endte opp som budsjettpartnere.

Arne Johannessen, leder for Politiets Fellesforbund, var optimistisk etter debatten.

— Jeg oppfatter at regjeringen er i gang med å øke bevilgningene. Det ville opposisjonspartiene også. Vi har bedt om 500 millioner kroner ekstra for neste år. Etter at regjeringspartiene har forhandlet i Stortinget kan vi kanskje komme i nærheten av det, sier han.

LOVER INGENTING: Justisminister Odd Einar Dørum (til v.) ville ikke garantere økte midler til politiet og forbundsleder Arne Johannessen. Han gikk likevel langt i å antyde økte bevilgninger i det kommende statsbudsjettet.<br/>Foto: STIAN LYSBERG SOLUM