Skipet gikk på grunn utenfor Pir 2 i Trondheim klokken 08.10.

— Det har vært en grunnberøring, sa redningsleder Ola Baage ved Hovedredningssentralen til bt.no tidligere tirsdag formiddag.

Alle de 153 passasjerene som var om bord i hurtigruteskipet er nå evakuert.

- Alt under kontroll

Dykkere arbeidet tirsdag ettermiddag med å tette lekkasjen på hurtigruteskipet. Kaptein Odd Roar Jørgensen opplyser til NTB at situasjonen for skipet er «fullstendig under kontroll».

Det arbeides med sikte på å ta skipet inn til kai på floa tirsdag kveld. Ved 17-tiden var det fortsatt uvisst om dette vil lykkes.

Kommunikasjonsrådgiver Stein Lillebo i Hurtigruten ASA opplyser til NTB at Richard With må til verksted for reparasjon, og at turen fra Trondheim til Bergen og neste rundtur Bergen-Kirkenes-Bergen er kansellert.

Det blir ikke satt inn reserveskip, og dette innebærer at det en tid framover bare blir ni hurtigrutefartøyer i drift langs kysten. MS Nordlys ble av økonomiske grunner tatt ut av drift i november, og dette skipet ligger nå i opplag ved Åndalsnes.

Lekkasje i båten

  • Kystvaktskipet KV Njord og en redningsskøyte bidrar i redningsoperasjonen, sa Baage tidligere i dag.

Han sier det ikke har vært noen personskader i forbindelse med grunnstøtingen.

Men det har vært vanskelig på grunn av været å evakuere til båtene. En stigebil fra brannvesenet ble plassert på land. Passasjerene ble evakuert ned stigen.

— Den ligger rett utenfor kaien, og det er lekkasje inni båten. Vi sjekker nå om det har lekket ut olje i sjøen, sa Baage.

Det ble lagt ut lenser ved skipet i tilfelle det skulle bli en oljelekkasje.

Skader ved propell

— Richard With bakket seg inn til kai ved Pir 1, men vinden tok skipet. Propellen traff dermed grunnen ved Pir 2 og fikk skader som førte til at det tar inn vann, sier havnekaptein Sigurd Kleiven til adressa.no.

Kommunikasjonsdirektøren i Hurtigruten sier til adressa.no at hurtigruteskipet traff grunnen like før anløp til Trondheim. Det skal ikke ha hatt større problem enn at det gikk til land.

Men skipet skal ha skader ved styrbord propell.

HER REDDES DE: Passasjerene loses over på stige.