Når Arbeiderpartiet velger statssekretær Raymond Johansen (48) til partisekretær på landsmøtet i april, får de en myk slugger. Han har formen til sin forgjenger Haakon Lie (103), men et hjerte like stort som Thorvald Stoltenbergs (78). Der Martin Kolberg har dempet stemmen, vil Raymond Johansen heve den, og snakket TYDELIG.

Så er han da nevø til leppa fra Grorud, Thorbjørn Berntsen, bror til mor Berit.

Og her er mer sosialdemokrati i familien. Svigermor heter Ines Vargas, statsråd i Salvador Allendes sosialistregjering før kuppet i Chile i 1973. Hun er gift med Reiulf Steen, som følgelig er Raymonds stesvigerfar.

At det snakkes politikk rundt leirbålet ved familiesammenkomster, skal vi derfor ikke se bort fra.

Akademisk rørlegger

Det er ikke mange rørleggere som har tatt forberedende ved universitetet, gått lederkurs på BI, studert spansk i Ecuador og jobbet som pleieassistent på et sykehjem noen år.

Men det har den nye partisekretæren i vårt statsbærende parti. At han begynte som SV'er og endte sentralt i Ap skyldes særlig EU-saken. Som mange unge, utålmodige, startet han i Sosialistisk Ungdom, og var leder mellom senere storheter som Kristin Halvorsen og Paul Chaffey. Da han stemte ja i 1994, var karrieren i SV beseglet. Nå ble det Ap.

Nasjonalt ble han mest kjent som samferdselsbyråd i Rune Gerhardsen rød-røde byregjering i Oslo, fra 1992 til 1995.

Det var hans verk at Rådhusplassen ble kvitt bilene, og fikk trikkespor i stedet.

I denne perioden ble han så forbannet på folk som klaget over snøbrøytingen, at han ba dem ta spaden fatt og måke sjææl!

Martin og Martin

Både i arbeid og fritid har Raymond en Martin å forholde seg til. På partikontoret råder enn så lenge Martin Kolberg. På Vålerengas fotballag regjerer Martin Andresen, enn så lenge. Johansen er nemlig sportslig leder i Vålerenga, og følgelig ansvarlig for resultatene i fortballens elitedivisjon.

Ved valget i høst blir han også ansvarlig for resultatet i politikken elitedivisjon, når han skal lede Ørnen blant partiene mot fornyet tillit i folket.

Om vi ser på resultatet til Vålerenga Fotball i fjor, er det liten grunn til begeistring. De ble nr. 10 i serien, med 30 poeng

Partisekretæren i Ap må klare bedre enn det.

DEN NYE MARTIN: Statssekretær Raymong Johansen blir ny partisekretær i Arbeiderpartiet.
Solum, Stian Lysberg