Den 40-årige Hachani, som rangerte som nr. 3 på partiets rangstige, ble skutt to ganger i hodet og en gang i brystet mens han ventet på et tannlegekontor i bydelen Bab el Wadi i Alger, opplyste FIS-kilder og algeriske sikkerhetskilder.

Han var ifølge øyenvitner i koma da han ble brakt til Maillot-sykehuset, og han døde senere av de kritiske skadene, ble det opplyst på offisielt hold. Mannen som skjøt, var alene, men ingen hadde mandag kveld tatt på seg ansvaret for drapet.

Hachani var sluppet ut av husarrest for bare få dager siden. Han var en sentral person i fredsdialogen mellom FIS og regjeringen. Denne dialogen førte til at regjeringen og AIS (FIS’ væpnede fløy) ble enige om en avtale i juni i fjor, som blant annet innebar at tusenvis av deres medlemmer ble gitt amnesti mot at de ga opp sin væpnede kamp.

Denne avtalen var også grunnen til at Hachani slapp ut av husarrest. Han har gjentatte ganger sagt at han ønsket fred og stans i de ekstreme voldshandlingene som har herjet landet siden 1992.

NTB-Reuters