• Jeg har aldri gjort noe galt, og visste ikke hvordan jeg skulle takle situasjonen.

ARNE COLLIANDER arne.colliander@bt.noFrogner

Det forklarte Veronica Orderud om hvordan hun følte det da hun ble pågrepet i juni 1999 og siktet for trippeldrapet på sine svigerforeldre og svigerinne.

— Jeg har aldri hatt noe utestående med politiet. Plutselig ble jeg kastet i glattcelle. Du tenker ikke helt klart, da, svarte hun da aktor spurte hvorfor hun i en slik situasjon ikke følte behov for å vrenge sitt indre for å bli kvitt mistanken.

Veronica Orderud gav samme versjon som sin mann om at gårdstvisten var i ferd med å bli forlikt dagen før trippeldrapet fant sted.

— Det var mitt bestemte inntrykk at gårdstvisten var i ferd med å få en minnelig avslutning, sa hun.

Hun fortalte ellers om sine første tanker etter at de fikk vite at Pers foreldre og søster var funnet skutt.

— Jeg hadde full tillit til at politiet ganske raskt ville oppklare saken, forklarte Veronica Orderud.

— La dere en strategi om hva dere skulle forklare til politiet?

— Jeg husker ikke så mye om hva som skjedde den første natten, men vi la ingen felles strategi om hva vi skulle forklare politiet.

Veronica Orderud avviste at Kristin Kirkemo Haukeland og Lars Grønnerød kjente til gårdstvisten. Det stemmer dårlig med hva de to andre siktede har forklart i politiforklaringer.

— Vi har iallfall ikke snakket om det med Kristin eller Lars, sa Veronica Orderud.- På den tiden ville jeg aldri ha forholdt meg til Kristin som et normalt, oppegående menneske. Jeg oppfattet ikke henne som helt tilregnelig da gårdstvisten verserte. Hun var ikke et menneske man betrodde seg til på den tiden, sa Veronica Orderud.