JAN STEDJE

Det er med bakgrunn i de svarene som danske kvinner og menn i parforhold har gitt i en ny undersøkelse at sexologer trekker denne konklusjonen. De helt tørre tall fra undersøkelsen avslører at så mange som to av tre, både blant menn og kvinner, foretrekker en eldre partner med mer erfaring.

I januarnummeret av bladet Cupido gir én av sexologene som står ansvarlig for undersøkelsen, Joan Ørting, følgende kommentarer:

— Like barn leker ikke best i sengen. Jevnaldrende er mer like erfaringmessig på området, og det kan lett oppstå et vennskapsforhold eller at man gyver løs på hverande med munnhuggeri i stedet for intime aktiviteter, sier den erfarne danske sexologen.

Blant svarene fra kvinnene som har deltatt i sex-undersøkelsen fremgår det at mange av dem sier at «de elsker å føle seg ungpikeaktig i sengen, og det gjør vi best ved å være i et forhold med en vesentlig eldre mann».

— Med en eldre partner vil en kvinne alltid ha følelsen av å være litt ung, kommenterer sexolog Ørting.

Han understreker at man ikke må undervurdere dette poenget; nemlig den ekstra spenningen som kan oppstå når aldersforskjellen er stor. Han tror at akkurat denne ekstra spenningen er en vesentlig årsak til det mange vil oppfatte som overraskende, at aldersforskjell gir god lyst og god sex.