Vitnet, en 46 år gammel kvinne, var den tiltalte Jan-Ivar Ringstads tidligere arbeidsgiver som eier av Station pub. Under vitnemålet forklarte hun inngående hvordan hun og andre skal ha fryktet Faugli etter at han og en av hans kamerater skal ha kommet med trusler fordi de ble nektet inngang på puben i Mysen i 2003.

Da den tiltaltes forsvarer, advokat Thomas Randby, ba henne fortelle om bakgrunnen for at Ringstad, på jobb som dørvakt, slo Faugli med batong natt til 5. oktober 2003, brøt derimot aktor inn og stanset utspørringen.

– Dette begynner å nærme seg en grense som går på å slenge så mye dritt som mulig om Lennart Faugli. Jeg har forståelse for bevisførsel rundt frykt, men dette har ikke noe spesiell relevans i drapssaken eller til hendelsen der Faugli ble banket opp, sa statsadvokat Olav Helge Thue.

Slåsskampen er beskrevet som opptakten til drapet utenfor tingretten i Mysen i mars i år. Da ble Lennart Faugli truffet av elleve av totalt 14 skudd som Ringstad avfyrte fra en pistol han hadde. Den tiltalte 37-åringen har erkjent straffskyld for forsettlig drap, men nekter for tiltalen på overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter.