— Noen holdepunkter indikerer at han var plassert i Kongsgata, men disse er ikke sterke nok til endelige bevis for drap, sa Carlsen. Aktoratet vil derfor opprettholde sin påstand om at Schumann må dømmes for medvirkning til grovt ran med døden til følge.

Det var raneren som sto i Kongsgata, som skjøt Klungland.

Carlsen viste også til glasskår på ei hette hvor Schumanns DNA-profil er funnet. Glasskårene kan indikere at det var Schumann som ble tilkalt av Toska for å skyte ut vinduet i tellesentralen. Det skal være den samme raneren som skjøt Klungland.

Seks DNA-funn, noen av dem ufullstendige, knytter Schumann til ranet. Carlsen brukte lang tid på en detaljert gjennomgang av funnene.

— Schumann har vist stor vilje til å tilpasse seg tekniske funn og bevis, sa Carlsen.

Han viste også til at Schumann leide en leilighet utenfor Stavanger i tiden før ranet og til vitneforklaringer gitt i retten.

Kjell Alrich Schumann satt fengslet i ett år og fem måneder etter ranet. Hele tiden nektet han å forklare seg for politiet.

— Han hevder også at han har alibi for ranet. Det er svært påfallende at han ikke vil forklare seg, sa Carlsen.

Ransdømte Sven-Eirik Utsi har forklart i retten at Schumann oppholdt seg i en dekkleilighet i Oslo da ranet skjedde 5. april 2004.

— En regissert forklaring. Den henger ikke på greip, mente Carlsen.

Schumann hevder han er uskyldig, og at han var i Oslo ransdagen

SCANPIX